Machiajul de Halloween este extravagant si spectaculos. Risca si vei castiga intreaga atentie a celor din jur. Tu cine vrei sa fii pe 31 octombrie?

Halloween este una dintre cele mai asteptate sarbatori ale anului. Cu toate ca nu este traditional romaneasca, ci a fost imprumutata, trebuie sa recunoastem ca pe data de 31 octombrie nici nu intra in calcul sa ne facem alte planuri. Cu ocazia acestei sarbatori, copiii se mascheaza in vrajitori, mumii sau alte personaje infricosatoare si colinda pe la case intreband „Trick or Treat?” (Pacaleala sau dulciuri?). Ca o amenintare! Daca nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsa.

Pentru fashioniste, machiajul este cel mai de pret accesoriu pentru noaptea de Halloween. Acum este momentul sa incalci orice regula si sa experimentezi cele mai extravagante tipuri de machiaj. Care este personajul pe care vrei sa-l interpretezi? Pentru petrecerea de Halloween te inspira imaginea unei stafii sau a unei vrajitoare? Sau poate vrei sa fii un  monstru, un vampir, un schelet umblator sau chiar Contele Dracula? Vrei sa joci rolul victimei sau sa fii seducator de infricosatoare?

Culorile specifice pentru machiajul de Halloween sunt, in principiu, alb si nergu, la care se adauga gri, mov, albastru inchis, rosu, visiniu. Un astfel de machiaj este usor atipic si sugereaza teama, groaza, frica, vraji etc. Un astfel de machiaj se poate realiza cu usurinta. Produsele de care ai nevoie sunt:

  •          creion de ochi khol negru sau alb
  •          farduri de pleoape negre sau in nuante de mov (Black Velvet, Mysterious, Violette, Lavender)
  •          ruj negru sau nuante de mov (After Dark, Misterous, Taboo, Coquette)
  •          fond de ten intr-o nuanta foarte deschisa (Fair, Soft Beige)
  •          mascara
  •          eyeliner alb, negru
  •          gene false
  •          fixator de machiaj

Machiajul de Halloween nu respecta reguli, ceea ce inseamna ca putem pune in evidenta simultan ochii, sprancenele, obrajii si buzele. Iata o sugestie de machiaj :

  1.       Demachiaza atent tenul, apoi aplica o baza de machiaj.
  2.       Aplica un fond de ten cu 3-4 tonuri mai deschise (nu incerca sa estompezi cearcanele, de Halloween se poarta!)
  3.       Contureaza sprancenele cu un creion negru.
  4.       Aplica un blush colorat fix pe marul pometilor.
  5.       Aplica pe pleoape un fard negru (in forma de cat eyes) sau violet.
  6.       Foloseste ruj negru sau in tonuri tari de violet.
  7.       Fixatorul de machiaj este util.

 

SFAT! Nu uita de manichiura! Picteaza-ti unghiile in tonuri de alb si negru. Aplica pe unghii decorurile adezive cu motive specifice de Halloween pentru un efect spectaculos. Have fun!