Buna!

Numele meu este Denisa Sima, sunt studenta in anul II la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei – asadar, viitor psihoterapeut – si in paralel sunt make-up artist si vlogger de frumusete http://denisasimam.ro/ . Am 23 de ani si o catelusa foarte frumoasa si nazdravana de 5 ani, totodata cadoul meu preferat primit de majorat – o cheama Irma, da, ca pe uragan, haha! 

Mai multe despre mine, la modul general, ce sa va spun? Am fost plecata in Statele Unite in 2014 cu un program de work and travel si de atunci mi s-a deschis apetitul pentru calatorii, sunt constant pe site-uri cu city-breaks si lucruri de genul acesta.

Canalul de youtube l-am deschis la finalul acestui program (blogul il facusem dinainte insa n-a fost niciodata ceva serios cum este acum).

Sunt foarte mandra de faptul ca munca mea din online a luat 2 premii in 2017: unul la Digital Divas si unul la Elle Blogging Awards. Nici nu visam la asa ceva la inceput! De asemenea, ca make-up artist am terminat modulul de Machiaj Conventional la Melkior si acum ma specializez mai departe cu Diana Ionescu.”

 

 

MELKIOR: Cum te-ai descrie?

Denisa Sima: Pana acum un an cred ca ma gandeam la viata mea (in general) si vedeam doar minusurile, insa in urma unui proces terapeutic (si recomand oricui sa mearga sa se caute pentru ca o sa fie uimit de resursele care stau ascunse!) mi-am dat seama ca sunt o persoana destul de norocoasa. Intr-o lume in care nu le poti avea pe toate, eu simt ca am avut cate putin din tot ce mi-am dorit! Ce-i drept, sunt o fire analitica si am stiut mereu ce sa aleg. Am cativa prieteni buni, dar chiar buni! Am un prieten foarte bun care a fost langa mine 8 ani (ceea ce mi se pare o binecuvantare). Am vlogul care ma tine ocupata si urmaritorii care imi fac ziua mai buna cu fiecare apreciere, am parinti care ma sustin in tot si norocul sa fiu freelancer si sa ma pot sustine fara un job de 8 ore – cel putin pana acum. Ma consider norocasa.

 

MELKIOR: Ce inseamna sa fii blogger?

Denisa Sima: Inseamna mult mai mult decat un laptop, doua poze si 15 randuri – desigur, daca vrei sa faci o treaba calitativa. Daca stau bine sa ma gandesc, pentru blog si vlog am bagat foarte multi bani in echipament video si foto, dar n-au fost degeaba. Am investit extrem de mult timp si mai ales resurse emotionale. Am fost angajata 5 luni la o agentie care externalizeaza servicii de HR si, tin minte, ca erau zile cand imi faceam articolele sau videourile de la munca pentru ca nu mai aveam timp. Dar inseamna si foarte multe lucruri frumoase: ai contact cu foarte multe persoane de unde ti-ar putea sari oportunitati avantajoase, impartasesti hobby-ul tau cu alte persoane interesate in aceeasi masura si, mai ales, ai tot timpul contact cu noutatile de pe piata inainte cumparatorului.

 

MELKIOR: Spune ce forma de comunicare online iti place cel mai mult?

Denisa Sima: Cred ca cel mai mult imi place instagramul. Imi place mult sa editez poze, mai ales de beauty. Si, in plus, ai si varianta de video. Plus ca este o sursa super tare de inspiratie!

 

MELKIOR: Care sunt sfaturile pentru un viitor blogger?

Denisa Sima: Sa faca lucrurile din placere ca atunci o sa se vada! Indiferent de domeniu, cand faci ceva din placere, vin si recompensele. Daca incepi un articol sau un vlog fara entuziasm sau vlaga in tine si astepti sa iti pice un proiect din cer, asteapta mult si bine ca n-o sa apara!

 

MELKIOR: Ce experienta te-a marcat cel mai tare?

Denisa Sima: Work and travel. Eram o studenta de 20 de ani care nu mai muncise in viata ei. Cu toate astea, stiam valoarea banilor (in familia mea toata lumea ma stia strangatoare). Cand am ajuns in state si am inceput primul job din viata mea – ma ocupam de curatenia unui vestiar de fete – mi-am dat seama ca toti anii de scoala sunt de fapt ani de aur, pe care ar trebui sa ii pretuiesc mai mult. Abia cand ai o diploma in mana incepe greul – cand ai un serviciu. Sigur, nu aveam sa fac jobul acela mai mult de 3 luni si jumatate, insa am trecut prin toate starile pe care le poti avea in situatia aceea si acum stiu ce inseamna un job de 8 ore la birou, un job de 8 ore de curatenie si un job de freelancer. Am invatat sa vad partile bune de peste tot. M-am responsabilizat.

 

MELKIOR: Cum ai ajuns sa te ocupi de make-up?

Denisa Sima: Este o poveste tare haioasa! Prietena mea cea mai buna din liceu isi dorea mult o paleta de 120 de culori, erau paletele acelea foarte la moda prin 2012. I-am cumparat una de ziua ei si cam asa am fost si eu atrasa. Ulterior am inceput impreuna o pagina de facebook cu poze cu machiaje facute de noi. Mie mi se parea ca ei ii iesea mereu totul mult mai bine si, in continuare, consider ca, daca ar face un curs, s-ar descurca de minune. Doar ca ulterior ea a “abandonat corabia”, iar eu am continuat cu blog si vlog, iar acum sunt foarte fericita cand primesc un job la vreo reclama.

 

MELKIOR: Ce s-a schimbat in viata ta dupa ce ai devenit make-up artist?

Denisa Sima: Felul in care comunic cu oamenii. Si clientii tot oameni sunt, dar atunci cand cineva te cauta pentru un serviciu personalizat trebuie sa fii constient ca in intervalul programat de acea persoana tu, ca make-up artist, trebuie sa ai o anumita prezenta. Prima impresie conteaza foarte mult.

 

MELKIOR: Ce nu stiai cand ai inceput sa te ocupi de machiaj si stii acum?

Denisa Sima: Nu stiam multe. De la teorie pana la practica si de la ustensile pana la produse. Dar cea mai mare diferenta consider ca o face felul in care imi tratez clientele si cum vorbesc cu ele.

 

MELKIOR: Ai un sfat util pentru cele care vor sa obtina machiajul perfect?

Denisa Sima: Da. Less is more. Intotdeauna. Daca nu sti sa iti faci un smokey eyes perfect sau orice tip de machiaj complex, mai bine te axezi pe corectarea imperfectiunilor, pe conturarea si iluminarea fetei si aplici un ruj care te reprezinta si, crede-ma, o sa fii mult mai frumoasa asa decat sa te chinui si sa nu fi complet multumita.

 

MELKIOR: Ce machiaj nu ai aplica niciodata?

Denisa Sima: Desi imi sta foarte bine cu cut crease, eu nu ma vad iesind din casa cu un asa machiaj.

 

MELKIOR: Cu ce e diferit machiajul profesional?

E diferit prin produse si prin tehnica. Nu toata lumea aplica primer, nu toata lumea aplica corectie de culoare; de exemplu, am cliente care isi cauta un concealer cu acoperire imensa pentru ca li se vad cearcanele prin orice produs, dar nu se gandesc sa isi cumpere un produs somon si se rezolva problema.

 

MELKIOR: Care sunt cele 3 lucruri fara de care un machiaj nu este perfect?

Denisa Sima: Mascara, ruj/ balsam de buze si iluminator.

 

MELKIOR: Care e culoarea ta preferata pentru machiaj?

Denisa Sima: Simplu: nuante pamantii! Eu sunt pro machiaje comerciale si care infrumuseteaza. Imi plac si culorile, insa consider ca daca nu ne-am nascut cu turcoaz pe pleoape, s-ar putea sa nu fie cea mai fericita alegere. Nici cu auriu nu ne-am nascut pe pleoape, dar ne mai bronzam, deci umbre tot mai capatam in mod natural pe piele.

 

MELKIOR: Numeste un produs cosmetic de care nu te poti lipsi.

Denisa Sima: Nu stiu ce sa aleg intre mascara si iluminator. Cred ca iluminator: pentru ca imi place efectul glowy, ma face sa ma simt ca un inger, haha!

 

MELKIOR: Care e produsul tau preferat din colectia Melkior?

Denisa Sima: Fardurile mate, fara doar si poate! Pigmentate, rezistente, cantitate mare si ieftine. Ce sa vrei mai mult?

 

MELKIOR: Ce greseli fac femeile cand se machiaza?

Denisa Sima: Multe, multe, multe! In primul rand, nu acorda importanta rutinei de ingrijire: demachiere, tonifiere, hidratare. Apoi n-au nicio idee despre spf sau primer – acum au inceput sa inteleaga proprietatile acestor produse. Isi aleg un fond de ten prea inchis, corectorul de culoare nu exista (cum ziceam mai sus), slava cerului ca incepand cu 20 de ani cele mai multe renunta la negru pe conjunctiva. Sa continui?

 

MELKIOR: Care este mesajul tau pentru cei din jur?

Denisa Sima: Minte sanatoasa in corp sanatos! Si dezvoltare personala cat cuprinde. Nimeni nu e perfect, nici nu trebuie sa incercam sa fim, dar o varianta mai buna a noastra e mereu bine-venita!

 

MELKIOR: Ce faci zilnic pentru sufletul tau?

Denisa Sima: Incerc sa citesc mai mult, insa nu imi prea iese. Cand e cald afara, imi place sa ma plimb. Pe oriunde si de multe ori singura, cu castile in urechi. Sunt foarte atenta la conflictele din jurul meu si caut sa le gestionez cat mai obiectiv. Incerc sa alerg zilnic, dimineata de obicei.

 

MELKIOR: Ce fel de muzica asculti? Ai eroi care te inspira?

Denisa Sima: Ascult cate ceva cam din toate genurile – nu pot spune ca ma dau in vant dupa populara sau alte melodii cu ritm latino adaptate in tara noastra, daca ma intelegi. Eu sunt o persoana romantica, statornica, ma induioseaza cuplurile cu adevarat frumoase si pot sa iti spun ca idolii mei in materie de familie sunt Ryan Reynolds si Blake Lively: un cuplu foarte tare! Amandoi sunt actori foarte buni si comici!

 

MELKIOR: Ce ti-ai dori?

Denisa Sima: Mi-as dori sa am casa mea si, la un moment dat, un studio de machiaj. Se vor intampla si astea in viitor.

 

MELKIOR: Ce insemna fericirea pentru tine?

Denisa Sima: Familie.

 

MELKIOR: Daca ai da timpul inapoi, ce ai schimba?

Denisa Sima: Nimic.

 

MELKIOR: Viseaza: pleci maine pe o insula pustie; numeste 3 lucruri pe care le-ai lua cu tine.

Denisa Sima: Balsam de buze, o foarfeca sau un cutit de buzunar si un chibrit sau ceva pentru foc. Cred, cine stie?