Institutul Pantone a stabilit Top 10 culori in voga in 2017, culori inspirate de natura si mediul inconjurator. Sunt culori luminoase, pastelate, odihnitoare, care vor da tonul in fashion, beauty, deco.

Iar dintre ele, una este culoarea anului 2017: Greenery, o nuanta de verde inspirata de culoarea frunzelor, a copacilor bogat inverziti si care evoca primele zile de primavara, cand natura revine la viata. Institutul si-a justificat alegerea invocand situatia globala tensionata din prezent, motivand ca este vremea perfecta pentru o culoare care se simte ca o gura de aer proaspat.

Iata care sunt cele noua nominalizari si castigatoarea:

 

  1.   Greenery este un galben-verde ce vorbeste despre nevoia noastra de a explora, a experimenta si a reinventa. Ca o oaza de oxigen si revigorare.
  2.    Niagara este un clasic albastru-denim care ne vorbeste despre dorinta noastra de evadare si relaxare.
  3.   Primrose Yellow vine cu o doza inepuizabila de caldura si vitalitate. Aceasta nuanta galbena plina de bucurie ne duce spre o destinatie marcata de entuziasm, voie buna si zile insorite.
  4.    Lapis Blue este puternic si increzator, o nuanta de albastru intens ce denota o stralucire interioara.
  5.   Flame este un portocaliu- rosu flamboaiant si vivace, o nuanta minunata care aduce un strop de caldura.
  6.    Paradise Island este revigoranta. O nuanta verde-albastru proaspata, care vorbeste despre visul nostru de evadare si dorinta de relaxare.
  7.    Pale Dogwood este o nuanta de roz linistita care ne duce cu gandul la puritate si inocenta, discretie si subtilitate.
  8.    Pink Yarrow este o nuanta capricioasa, imposibil de ignorat, care capteaza instant atentia, stimuleaza spiritele si creste nivelul adrenalinei.
  9.    Kale este un verde inspirat de cromatica plantelor, care evoca dorinta noastra de a ne conecta la natura, de a petrece mai mult timp in aer liber pentru un stil de viata sanatos.
  10.                Hazelnut este o nuanta nepretentioasa care aduce in minte tonurile naturale de pamant. Reprezinta o culoare de tranzitie ce se potriveste indiferent de anotimp.