Halloween-ul este o sarbatoare de origine celtica. Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezinta Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sarbatori copiii se mascheaza in vrajitori, mumii sau alte personaje infricosatoare si colinda pe la case intreband „Trick or Treat?” (Pacaleala sau dulciuri?). Ca o amenintare! Daca nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsa. In anumite tari, Halloween este serbat prin parade si carnavaluri.

 

Cum te pregatesti anul acesta de Halloween? Care este personajul pe care vrei sa-l interpretezi? Pentru petrecerea de Halloween te inspira imaginea unei stafii, a unei vrajitoare, a unui monstru, vampir, schelet umblator sau a Contelui Dracula? Melkior te provoaca sa intri in joc!

Culorile specifice pentru machiajul de Halloween sunt, in principiu, alb si nergu, la care se adauga gri, mov inchis, albastru inchis, rosu, visiniu. Machiajul de Halloween este usor atipic si sugereaza teama, groaza, frica, vraji etc. Un astfel de machiaj se poate realiza cu usurinta. Produsele de care aveti nevoie sunt:

  •         creion de ochi khol negru sau alb
  •         farduri de pleoape (black velvet, soft grey, just white etc)
  •         ruj negru sau nuante inchise
  •         fond de ten intr-o nuanta foarte deschisa (fair – defining foundation)
  •         mascara
  •         eyeliner alb, negru
  •         gene false
  •         fixator de machiaj

 

Machiajul de Halloween nu respecta reguli, ceea ce inseamna ca putem pune in evidenta simultan ochii, sprancenele, obrajii si buzele. Iata o sugestie de machiaj :

-         Demachiaza atent tenul, apoi aplica o baza de machiaj.

-         Aplica un fond de ten cu 3-4 tonuri mai deschise (nu incerca sa estompezi cearcanele, de Halloween se poarta !)

-         Contureaza sprancenele cu un creion negru.

-         Aplica un blush colorat fix pe marul pometelui.

-         Aplica pe pleopape un fard negru (in forma de cat eyes)

-         Foloseste ruj  negru.

-         Fixatorul de machiaj este util.

SFAT! Nu uita de manichiura! Picteaza-ti unghiile in tonuri de alb si negru. Aplica pe unghii decorurile adezive cu motive specifice de Halloween pentru un efect spectaculos. Have fun!

 

Nisa Duman

Make-up Artist Melkior