Si, daca a venit vara, inseamna ca vorbim si despre ingrijirea picioarelor si a pedichiurii.

Fiecare femeie atrage atentia in moduri diferite; unele dintre noi ne facem remarcate prin delicatete si rafinament, altele prin vorbe si gesturi si, nu in ultimul rand, prin modul de ingrijire. Pentru ca este vara trebuie sa ne afisam cu o pedichiura perfecta.

Multora dintre noi ne este teama sa mergem la saloanele de infrumusetare pe motiv ca instrumentele nu sunt sterilizate corespunzator; alteori nu avem timp sa ne ducem la salon. In aceste cazuri va dam cateva sfaturi pentru o pedichiura reusita facuta acasa:

  •         cu ajutorul unui cleste pentru unghii sau o pila mai dura scurtam unghiile pana la dimensiunea care ne place
  •         daca avem unghii ingalbenite sau striate, pe suprafata acestor unghii putem sa folosim un Bloc gri cu 2 fete  
  •         apoi introducem picioarele intr-un bazin cu apa calduta in care punem o tableta efervescenta pentru pedichiura si le tinem timp de 10 minute. Aceste tablete sunt emoliente si dezodorizante pentru pedichiura, relaxeaza si racoresc picioarele obosite si umflate. De asemenea, inmoaie foarte bine calozitatile si bataturile. 
  •         curatam talpile si calcaiele cu o pila pentru pedichiura pana ce indepartam toata pielea moarta si eventualele bataturi. Poti alege una din cele 4 modele cu abrazivitati diferite: din lemn, din plastic, din metal. 
  •         impingem cuticulele cu un betisor dupa care aplicam un ulei pentru cuticule care confera un aspect sanatos si natural unghiilor si cuticulelor. 
  •         daca aplicam o crema hidratanta, apoi degresam suprafata unghiilor cu un dehidrator dupa care aplicam o baza pentru protectia unghiilor 
  •         la final aplicam oja dorita si un strat de top coat pentru un luciu puternic 
  •         iar pentru un plus de fantezie, merita sa aplicam pe unghii decoruri simpatice si originale. 

Acum sunteti gata pentru a merge la plaja sau la strand. Sau pentru a incalta cei mai decupati pantofi si papuci. Sa aveti o vara frumoasa!

Lacramioara Enache

Nail Artist Melkior