Se stie ca inaintea aplicarii ojei pe unghia naturala este obligatoriu sa folosim o baza pentru a proteja unghia de pigmentul din oja si pentru o mai buna fixare a acesteia pe unghie.

Baza poate fi una simpla sau un tratament. In functie de fiecare persoana in parte, baza tratament poate fi diferita. De exemplu:

daca am renuntat de curand la unghiile false este bine sa folosim ceva pe baza de keratina, intr-o cura intensa de doua saptamani, fara a pune oja pe unghie; un Intaritor pentru unghii express este perfect. El are rolul de a trata unghiile moi si deteriorate, patrunde in unghii si le face mai solide rapid si vizibil.
in cazul unghiilor uscate (deshidratate) putem folosi o baza care detine un compex de vitamine (vitaminele C, A, E, F si B5), alaturi de uleiuri esentiale (aloe vera, jojoba, camelie, lamaie, samburi de struguri). Cocktalul vitamine pentru unghii are rolul de a scadea riscul patarii unghiei si este ideala pentru unghii uscate si deshidratate.


pentru unghiile moi, exfoliate, este bine sa folosim un intaritor cu calciu. Asigura o pelicula protectoare care permite unghiei sa creasca normal, fara a se rupe.


puteti sa optati si pentru un intaritor “2 in 1”, in cazul unghiilor subtiri, acesta creeaza un scut anti-soc, redand astfel elasticitatea unghiei (contine biotina, fier si zinc). Patrunde in unghii si le face mai solide pentru un rezultat rapid si vizibil. Il putem folosi si ca top coat.


in cazul unghiilor fara probleme se poate folosi baza cu caviar. Aceasta are un aspect placut pe unghie, iar dupa indepartarea ei se poate observa revitalizarea unghiilor. Are rolul de a prelungi rezistenta lacului de unghii.

Claudia Balan

Nail Artist Melkior