Ne dezvaluie cum a ajuns sa lucreze ca make-up artist, ne spune cum se obtine machiajul perfect, ce inseamna machiaj profesional si ce o inspira.

Adela Manolache are 28 ani, e make-up artist de 5 ani si ii place ca cei din jur sa spuna despre ea ca e un om bun.

Iubeste pisicile.

A lansat canalul de youtube https://goo.gl/OPLc06 in urma cu 2 ani pentru ca isi dorea sa creeze un content diferit de cel pe care il urmarea si sa convinga publicul ca “frumosul nu insemna neaparat scump”.

Are o mica scoala de machiaj unde tine cursuri de introducere in machiajul profesional. In general, preda pe perioada iernii, pentru ca pe timpul verii nu are timpul necesar sa se ocupe de cursuri pe perioade lungi.

Citeste acum povestea Adelei!

 

 

 

 

MELKIOR: Care este povestea ta?

Adela Manolache: Pe scurt, sunt o moldoveanca din Iasi, care locuieste de 9 ani in Bucuresti. Am lucrat intr-o corporatie de la 18 ani pana cand m-am inscris la Scoala de Telviziune si Film, unde am descoperit ce inseamna productia unei emisiuni, a stirilor, a divertismentului in general. Tot acolo am descoperit cat de important este machiajul profesional si asa au urmat cativa ani frumosi de perfectionare in acest domeniu.

 

MELKIOR: Cum ai ajuns sa te ocupi de make-up?

Adela Manolache: In urma unei perioade de pauza de la job, perioada debusolanta de altfel, am decis ca vreau sa am un job care sa ma faca fericita, sa nu ma frustreze si sa ma determine sa plec dimineata cu drag din casa. Cand m-am apucat de machiaj, la inceput lucrurile nu au stat chiar asa, pentru ca e foarte greu sa razbati in acest domeniu si sa te faci cunoscut, dar prin multa munca si perseveranta, am ajuns la scopul de la care am pornit. Am plecat de la nimic si, in doi ani, am deschis studioul de machiaj pe care il detin si in prezent.

 

 

MELKIOR: Ce s-a schimbat in viata ta dupa ce ai devenit make-up artist?

Adela Manolache: In primul rand, sunt un om multumit. Pot spune ca am un job care ma face fericita, imi da satisfactii atat banesti, cat si morale. Mai mult decat atat, in timp, am inteles ca a fi make-up artist nu inseamna doar sa machiezi alte persoane, ci sa stii sa comunici foarte bine cu oamenii, sa te adaptezi dorintelor lor, sa stii sa improvizezi si sa ai simtul masurii.

 

MELKIOR: Ce nu stiai cand ai inceput sa te ocupi de machiaj si stii acum?

Adela Manolache: Nu stiam cat de greu este, de fapt, sa ai o cariera in acest domeniu. Si o spun cu cea mai mare sinceritate. Cand eram la inceput de drum, in scoala, aveam impresia ca lucrurile vor merge ca pe roate, ca voi avea cliente cu carul si ca totul va fi “flower power”. Asta pana cand am dat cu capul de pragul de sus si m-am trezit la realitate. Am inteles ca, pentru a razbate, trebuie sa fiu perseverenta; ca fara un portofoliu solid nu imi ofera nimeni job-uri; ca trebuie sa caut eu colaboratori si ca nu ei ma vor cauta pe mine. Am depasit acest capitol, acum lucrurile vin de la sine, dar pentru asta a fost nevoie de incapatanare, tenacitate si bineinteles de putin noroc.

 

MELKIOR: Ai un sfat util pentru cele care vor sa obtina machiajul perfect?

Adela Manolache: Cel mai important aspect este cantitatea de machiaj. Cu cat este mai putin, cu atat este mai curat si elegant. Machiajul perfect nu inseamna o cantitate mare de produse, ci tehnica si bun gust.

 

MELKIOR: Ce machiaj nu ai aplica niciodata?

Adela Manolache: Hmm, nu m-am gandit la asta pana acum. In principiu, eu sunt deschisa la tot felul de propuneri si, in functie de job-ul pe care il am, ma adaptez la cerinte. Nu as putea spune ca nu as aplica vreodata un anume tip de machiaj, ci mai degraba ca as evita penibilul.

 

MELKIOR: Cu ce e diferit machiajul profesional?

Adela Manolache: In primul rand, prin tehnica si mai apoi prin calitatea produselor. Nu in ultimul rand, prin oamenii care practica aceasta meserie. Suntem multi in acest domeniu si observ din ce in ce mai des ca cei care se disting sunt cei care au un anume caracter. Sa fii “profi” inseamna sa ai atitudine, sa stii sa comunici si sa te faci placut.

 

MELKIOR: Care sunt cele 3 lucruri fara de care un machiaj nu este perfect?

Adela Manolache: O baza flawless (fond de ten, anticearcan si pudra), sprancene conturate corect si iluminator.

 

MELKIOR: Care e culoarea ta preferata pentru machiaj?

Adela Manolache: Imi plac culorile pamantii (nude, maron, cupru, auriu, bej etc) pentru ca se potrivesc oricarui moment al zilei, oricarei tinute si oricarei varste. In general, imi place tot ceea ce e versatil si de la care pot porni pentru a crea un machiaj sofisticat.

 

MELKIOR: Ce greseli fac femeile cand se machiaza?

Adela Manolache: Aplica prea mult unde nu e necesar. Este o greseala pe care si eu am facut-o multa vreme. In general, tendinta este sa acoperim pete, acne, roseata etc, dar de cele mai multe ori cantitatea de produs folosita face ca aceste probleme sa fie scoase si mai mult in evidenta.

 

MELKIOR: Ce iti place cel mai mult la cursantele tale?

Adela Manolache: Imi place privirea din ochii cursantelor mele cand descopera ceva nou. E un moment de satisactie reciproca atat de fain. Nu il pot compara cu nimic.

 

MELKIOR: Ce invata cursantele tale cel mai repede? Dar cel mai greu?

Adela Manolache: Cel mai repede invata machiajele colorate (policromatice). Probabil pentru ca sunt mai “vizibile”, mai evidente. Cel mai greu se adapteaza la trasarea liniei de tus, dar prin exercitiu, reusim sa ajungem la un aspect decent.

 

MELKIOR: Ai o culoare preferata?

Adela Manolache: Am mai multe, dar daca ar fi sa ma opresc la una aceea ar fi albastru royal.

 

MELKIOR: Ce inseamna Melkior pentru tine?

Adela Manolache: Calitate la preturi accesibile, paleta larga de produse si culori, usurinta in a accesa produsele (le achizitionez atat online, cat si din magazinele fizice).

 

MELKIOR: Care e produsul tau preferat din colectia Melkior?

Adela Manolache: La fel, si aici am mai multe, dar daca trebuie sa ma opresc la unul as numi fardurile. Dar nu ma pot opri doar la unul, asa ca mai spun si despre genele false smocuri, iluminatoare, creioane de buze si bureteii triunghiulari pentru fond de ten (ii folosesc foarte des la job-urile la care trebuie sa machiez mai multe persoane).

 

MELKIOR: Ce te inspira?

Adela Manolache: Intotdeauna ma inspira un ten curat. E ca o panza pe care pot crea ceea ce imi doresc.

 

MELKIOR: Ce hobby ai?

Adela Manolache: Imi place sa ies cu prietenii si ma relaxez prin activitati simpliste (joc carti, urmaresc un serial, rad cu gura pana la urechi la o comedie). In general, nu fac nimic iesit din comun pentru a ma simti bine, imi gasesc fericirea si multumirea in lucruri mici.

 

MELKIOR: Crezi in zodii?

Adela Manolache: Da, dar nu as putea spune ca nu pot trai fara horoscop. Din cand in cand urmaresc noutatile zodiacale si pot spune ca de cele mai multe ori mi se potrivesc. Eu sunt in zodia Pesti si caracteristicile acesteia mi se potrivesc de minune (am o fire artistica, sunt visatoare si plang din orice).

 

MELKIOR: Unde iti place sa calatoresti? Ai un loc preferat?

Adela Manolache: Imi place Grecia. Planuiesc ca pe parcursul anilor sa vizitez fiecare particica. Dar nu conteaza unde calatoresc atata vreme cat ma simt bine si sunt cu cine trebuie.

 

MELKIOR: Daca ai da timpul inapoi, ce ai schimba?

Adela Manolache: As schimba modul meu naiv de a privi lucrurile, nu as pune accent pe ce cred altii despre mine si as lua decizii mai rapid decat am facut-o. Insa, nu as schimba prea multe. Pana la urma, tot ce am facut pana acum m-a adus in punctul in care ma aflu si ma simt bine!